srijeda, 1. veljače 2017.

5 dana na snijegu

Jedna mama. Njih troje. PutoKlinci. Skijanje? Misija nemoguće? I ja sam tako mislila. Dok nisam otišla. I iznenadila se. Uživali smo kao prasci ;-). Svi, a najviše ja!

Nigdje nikoga!


Sjedim u dnevnom boravku hotela. Klince zabavlja super animatorica. Ispred mene kava, do mene knjižnica sa oko 1000 naslova! To se zove odmor. Zakon kad ti netko kuha, posprema, čisti, grije... i ti dođeš na gotovo J U hotelu wellness, jakuzi, vanjski bazen, sauna,... Kad poželiš na skije onda samo skok iz papuča u pancerice i već skijaš. A klince vidiš samo na doručku, ručku i večeri. I tokom dana ako se baš sretnete na stazi ;-). Koja je poluprazna. Vas zanima gdje smo?Golte. Maleno skijalište (uvijek preferiramo manja nerazvikana skijališta, pogotovo u visokoj sezoni) u Gornjoj  Savinjskoj dolini u Sloveniji ( nama prilika da klinci još malo usavrše slovenski). Na 1400mnv. Iznad oblaka. Gužve nema (prošao tjedan Hrvata ;-)) hrana odlična, sobe obiteljske...  Gore sunce, dole magla. Da bi čovjek skočio u nju. Izgleda kao more. Staze odlične. Ima ih za svih uzrasta. Skijalište nije uzalud odabrano za Naj skijalište u Sloveniji zadnjih par godina. Do hotela vozi gondola. Za one koji se boje visine tu je i cesta ;-). Razgledi oko nas – magični.


Jedino što nam kvari idilu je naš travelschooling ali – što se more se mora. I nije nam teško (barem ne meni, njima je). Jest da prolazimo sve nijanse školovanja, pogotovo sa najmlađim koji bi samo skijao i skijao i opet skijao...Pa bi nakon toga išao u fitness. Pa bi...Sve, samo ne radio zadaće.
Škola na putu


U hotelu postoji i ski škola pa ako niste baš vični skijanju mogu vam pomoći.  Hrana odlična. Ako više volite apartmane i oni su u blizini. Možete se smjestiti i u dolini pa svaki dan dolaziti na skijalište. To je opcija ako želite više sadržaja J.


Djeca su se nauživala, na -12 od jutra do mraka
su dobila svoje cjepivo protiv gripe i ostalih boleština, slikali su se sa facom hrvatskog skijanja - Ivicom, zalijepili jezik na ledenu žičaru (jer to se mora isprobati, mama sigurno laže), jedva se odlijepili - otišlo i pola jezika...
Njihov frend Ivica 


Pet dana je prošlo prebrzo. Ostali bi još ali obaveze zovu.  Neću više duljiti jer znate ono – slika govori tisuću riječi.Nema komentara:

Objavi komentar